BELGIË:  – Het OCAD (Coördinatieorgaan voor dreigingsanalyse) verhoogt het algemene dreigingsniveau voor België naar niveau 3, Brussel stijgt naar niveau 4.

Naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in het centrum van Brussel op maandag 16 oktober 2023, verhoogt het OCAD het dreigingsniveau voor Brussel naar niveau 4. Dit betekent dat de dreiging zeer ernstig en imminent is. Het algemene dreigingsniveau voor België wordt verhoogd naar niveau 3 (dreiging is ernstig). Deze dreigingsniveaus blijven van kracht tot we meer informatie hebben.

Update 22u:57: –  Crisiscentrum: “Vanavond net na zeven uur heeft een gewapende schietpartij plaatsgevonden gericht op drie personen op de kruising van de Saincteclette en de 9de Linielaan, in het centrum van Brussel.
Twee personen zijn daarbij overleden. Een derde, een taxichauffeur zou buiten levensgevaar zijn. De federale noodfase is afgekondigd deze avond om 21.13. Deze federale fase impliceert de mobilisatie van het nationaal crisiscentrum en van de nationale crisiscellen. Op dat moment is het dossier gefederaliseerd.
De overname door het federaal parket kwam er omwille van het mogelijke terroristisch motief van de schietpartij.”

Meer info: https://crisiscentrum.be/nl/newsroom/schietpartij-brussel

Update Di 17/10/2023 8u10: – In Schaarbeek is een persoon neergeschoten, waarschijnlijk gaat het om de verdachte van de aanslag in Brussel. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Verlinden aan VRTnws. “Ik kan bevestigen dat hij aangetroffen werd in een café, en daar neergeschoten werd.”
Het wapen waarmee de aanslag gepleegd is, is aangetroffen bij de man.

Update Di 17/10/2023 9u30: – Crisiscentrum: “De veiligheidsmaatregelen blijven momenteel van kracht: verhoogde waakzaamheid, verhoogde en zichtbare politieaanwezigheid. De maatregelen worden vandaag opnieuw geëvalueerd.

%d