SINT-PIETERS-LEEUW: – Op Zondag 22 oktober 2023 om 10:00 geeft Pieter Serrien een lezing over “V-bommenterreur” in het Coloma Kasteel.

Historicus Pieter Serrien geeft achtergrond bij een van de meest ingrijpende oorlogsfeiten voor België en Nederland: de vliegende bommen. Bij de naar schatting 9000 V’s die op België vielen kwamen meer dan 8000 mensen om. De terreur van de V-bommen sloeg vooral in het Antwerpse diepe wonden. Wat velen niet weten is dat er nog duizenden mensen omkwamen bij het produceren van de vergeldingswapens. Dit gebeurde in het onderaardse concentratiekamp Dora.
Ook in Sint-Pieters-Leeuw vielen enkele V-bommen, gelukkig met enkel materiële schade. Maar er zijn nog linken met de V-bommen. Serrien brengt een verrassende lezing met getuigenissen, uniek fotomateriaal en bewegend beeld over de V-bommen tijdens laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog.

Prijs: 8 euro / Uitpas Kansentarief 1,60 euro
Koop tickets via: www.sint-pieters-leeuw.be/brul

%d bloggers liken dit: