SINT-PIETERS-LEEUW: – Maak op korte tijd en op een toegankelijke manier kennis met wetenschappelijke onderwerpen dankzij de bibliotheek i.s.m. Avansa en de Unviversiteit van Vlaanderen.

Het concept van ‘Op één uur wijzer’ is eenvoudig: we starten elke bijeenkomst met een kort en toegankelijk videocollege van de Universiteit van Vlaanderen. Inspirerende sprekers laten je daarin kennismaken met de wetenschap achter een boeiende vraag. Nadien krijg je de kans om al jouw vragen over dat onderwerp te stellen aan een expert ter plaatse. Na exact 1 uur ronden we af en ga je gegarandeerd wijzer naar huis!

Is er een planeet B?
Tussen al de originele slogans op de klimaatmarsen door, is er een die elke week terugkomt: ‘There is no planet B’. Maar klopt dat wel?

Fysicus Jean Manca van de UHasselt manoevreert tussen planeten, manen en sterrenstelsel op zoek naar leefbaar alternatief voor de aarde. Na het videocollege beantwoordt professor astrofysica Jean-Pierre De Greve in de bibliotheek al jouw vragen over dit onderwerp.

Waneer: Zondag 15 oktober 2023 van 10.30 tot 11.30u
Waar: Landhuis De Viron, Joseph De Pauwstraat 11, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
Inschrijven: https://sint-pieters-leeuw.bibliotheek.be/formulier/inschrijving-een-uur-wijzer

Nog meer van dit? De volgende vragen komen nog aan bod:
• Zondag 12 november 2023: Waarom is borstkanker zo moeilijk uit te roeien?
• Zondag 10 december 2023: Waarom geloof jij fake news?

%d