VLEZENBEEK: – In Vlezenbeek zijn de 43ste Hoebelfeesten bezig. Voor de 25ste keer staat Gerrit Decock, als organisator, aan het roer ervan.

Gerrit Decock: “25 jaren lijken nog niet zo lang, maar tijdens de Hoebelfeesten begin je dat toch te voelen s’ morgens dat je vermoeider zijt dan 25 jaar geleden hé. In die periode is er veel veranderd. Er is veel meer regelgeving , het is allemaal een beetje moeilijker, veel meer concurrentie ook door grote festivals wat vroeger minder was. Maar we zijn nu wel naar een formaat gegaan die een beetje kleinder is dan de topjaren die we gehad hebben dus het valt nog best mee. “

Wat zijn de memorabele momenten van die 25 jaar met oa. de tent aan de Baljuwhoeve?
Gerrit Decock: ” Ja, vooral de beach-party’s hé, dat was de max! 3000 man in een zwembad. Opgevolgd door de Q-party’s nog eens 3000 man dat was mega en ook al die optredens de Radio’s, Dinky Toys, Mama’s Jasje, Clouseau, Natalia dat waren de gouden tijden maar dat is allemaal te duur geworden om het hier in Vlezenbeek nog te doen.

Hoe kijk je op dit feestweekend?

Gerrit Decock: “Ik denk dat we de juiste formule gevonden hebben. Iedereen vind het gezellig hier op de wei. We hoeven niet teveel ingangsgeld te vragen, gewoon gezellig bij elkaar feesten. Als we die formule kunnen houden en de mensen blijven komen dan denk ik dat we het zo houden.”

Vele organisaties en verenigingen smeken om vrijwilligers. Lukt dat nog bij de Hoebelfeesten?
Gerrit Decock: “Bij ons valt dat eigenlijk nog best mee. Er zijn nog steeds mensen die er 25 jaar geleden ook bij waren. We hebben tijdens al die jaren toch wat mensen bij gevonden en de voorbije avonden zag ik ook terug nieuwe jonge mensen, die hier bijvoorbeeld in de straat wonen, en die zeggen ik wil ook komen helpen. Dus ik hoop dat dit blijft duren.

De laatste dag, dinsdag, staat er terug een klassieker op het programma?
Gerrit Decock: “De boestering kermis hé,… Euh dat is eigenlijk onder druk dat we die terug op de affiche gezet hebben. Er waren een paar mensen uit Vlezenbeek die gezegd hadden: ‘als je geen mensen genoeg vindt dan komen wij het doen’. En die zijn beginnen mensen bij elkaar te ronselen en in één keer was er een vergadering en die zeiden hier zijn een paar jonge gasten en oudere en we gaan er samen terug onze schouders onder zetten en zo is de boesteringkermis terug op de affiche gekomen. En ik moet zeggen overal waar we komen zeggen de mensen ah boestering, boestering,…(lacht). Dus ik denk dat het wel zal goed zijn”.

• Maandag 14 augustus 2023.Met het succes van de film Zillion zijn de 90’s feestjes weer helemaal hip en springen ze in Vlezenbeek ook op die kar. 3 Top DJ’s brengen de 90’s weer helemaal tot leven op de Hoebelweide. Het feestje wordt gestart met DJ Koen (Tropicana, La Rocca, Zuco), gevolgd door Peter Luts (Lasgo, Ian van Dahl en AnnaGrace) en Jan Vervloet (Fiocco, Bonzai, Illusion, …)

• Dinsdag 15 augustus 2023. Eindelijk terug boesteringen, pellepatatten, pensen en hamburgers.
Het zal er allemaal wat minder luxueus uitzien dan de voorgaande jaren in de loods maar gezelligheid troef.
Er is ook randanimatie voor de kinderen met onderandere een reuze zandbak, grimmage en springkastelen. Ook het dweilorkest De G-bloezers is van de partij om de feesten gezellig af te sluiten.

Meer informatie: www.hoebelfeesten.be

%d