2023-05-10-flyer-multimediaSINT-PIETERS-LEEUW: – Onze kinderen groeien vandaag op in een digitale wereld waar schermen alomtegenwoordig zijn. Dat stelt ouders en andere opvoeders voor nieuwe uitdagingen zoals het zoeken naar een evenwicht tussen vrijheid en begrenzing.
Om ouders en andere opvoeders hierin te ondersteunen organiseert BruL een interactieve lezing en een workshop rond opvoeden en digitale media.
Tijdens de interactieve lezing wordt stilgestaan bij het tabletgebruik van kleuters. Vanaf welke leeftijd laat je een kleuter een tablet gebruiken en hoe begeleid je je kleuter in zijn eerste stappen in deze digitale wereld? Welke alternatieve apps zijn geschikt voor kleuters?
In de workshop werken we in ouder-kind (9 – 13 jaar) duo’s rond de schermtijdafspraken die er thuis heersen. We brengen de huidige afspraken in kaart en gaan samen op zoek naar een nieuw afsprakenkader waar zowel ouders als kinderen zich comfortabel bij voelen.
De lezing en workshop zijn gratis, maar inschrijven is verplicht : brul@sint-pieters-leeuw.be of 02 371 14 27
• Lezing – Kleuters opvoeden in een digitale wereld – woensdag 10 mei 2023 – 19.00 uur – Huis van het Kind – A/ Quintusstraat 20
• Workshop – je eerste schermafspraken – zaterdag 13 mei 2023 – 10.30 uur – Landhuis de Viron – J. Depauwstraat 11

%d bloggers liken dit: