ZUUN: – Nu het sportieve seizoen goed en wel op gang getrapt is, heeft ook de KV Zuun Academy haar deuren weer geopend. Onder de noemer ‘KV Zuun Academy’ bundelt de Leeuwse voetbalclub alle sociale en educatieve initiatieven waarmee ze haar leden en hun ouders dichter bij elkaar wil brengen en haar maatschappelijke rol in de wijk wil opnemen.
Zo zijn er al langer de populaire taal- en voetbalstages die tijdens de schoolvakanties georganiseerd worden voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Dit seizoen voegt KV Zuun daar in samenwerking met VZW De Rand ook een aanbod voor ouders en trainers aan toe.

Anderstalige trainers krijgen de kans om gedurende 8 weken elke dinsdagavond van 18u tot 20u een gratis cursus ‘Nederlands voor trainers’ te volgen. Een leerkracht van CVO Crescendo in Halle zakt daarvoor af naar de kantine van KV Zuun om de trainers de nodige woordenschat en spraakkunst bij te brengen. Ook praktische trainingssessies staan op de agenda.

Elke woensdag kunnen de ouders dan weer terecht in de kantine tijdens de training van hun kinderen voor conversatietafels onder begeleiding van een taalleerkracht uit naburige scholen. Daarbij wordt er geen klassieke les gegeven maar krijgen ouders de kans om hun Nederlands te oefenen in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Wouter De Craen, jeugdvoorzitter en verantwoordelijke van de KV Zuun Academy: “We zijn de laatste jaren heel sterk gegroeid. Daarom zetten we, naast het sportieve, ook heel sterk in op verbinding en clubgevoel door projecten rond integratie en taal. Daarbij focusten we tot nu toe vooral op de jongste spelers. We zijn dan ook heel blij dat we daar dit seizoen een luik voor trainers en ouders kunnen aan toevoegen en afgaand op de eerste sessies is het enthousiasme bij trainers en ouders minstens even groot!”

%d bloggers liken dit: