SINT-PIETERS-LEEUW: – Op zaterdag 15 oktober 2022 gaat het jaarlijks evenement van de vzw Smile to me! voor ‘anderskinderen’ door. Daar ze hun 10-jarig bestaan vieren, blikken ze terug op hun mooiste momenten, onder het thema “10 om terug te zien!”.

Nathalie Rahoens van Smile To Me !: ” ‘Anderskinderen’ zijn kinderen en jongeren meteen zware fysische en mentale beperking. Net zoals hun broers, zussen, mama’s en papa’s zijn ook zij dol op feestjes. Helaas zijn de meeste feestjes niet aangepast aan de noden van de ‘anderskinderen’, om die reden zetten de vrijwilligers van Smile to me! de handen in elkaar om een feest te bouwen aangepast aan de behoefte van de ‘anderskinderen‘.
Niet alleen de ‘anderskinderen’ maken we gelukkig, ook zorgen we ervoor dat hun ouders of begeleiders ervaringen en tips onderling kunnen uitwisselen.”

Een grip uit het programma:
• Gezien het grote succes, komt de kermismolen aangepast voor rolstoelgebruikers terug. Hou jullie klaar om de ‘flosj’ te pakken.
• Ook de dieren van de zorgboerderij Tinteltuin zijn weer van de partij en wachten vol ongeduld om geknuffeld te worden.
• Nood aan een gek kapsel en een leuke snoet, ga dan even langs bij het Crazy kapsolon en bij Schminkster Els.
• Wil je het graag wat rustiger doen om je batterijen op te laden, dan kan je terecht in de snoezelruimte . Daar kan je ook een massage krijgen, en genieten van rustgevende klankschalen.
• En nog vele andere activiteiten,…
• We sluiten net zoals elk jaar ons evenement af met de foute party van DJ Patrick. Alle deelnemende ‘anderskinderen’ zetten hun beste ‘wieltje’voor samen met alle vrijwilligers.

Om je dorst te lessen en/of een hongertje te stillen, hebben we op de kaart heel wat lekkers staan. Van een broodje tot een stukje taart met daarbij passende frisse en warme dranken.

‘Anderskinderen’ kunnen nog steeds inschrijven
Op info@smiletome.be of met een telefoontje naar 0498 69 89 96 (Carine). Er is geen uiterste inschrijvingsdatum.
Kom je enkel voor een hapje of een drankje, dan hoef je je niet in te schrijven

Ook vrijwilligers zijn nog steeds van harte welkom
Carine Singele, van Smile To Me !: “Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ doen we bij deze een warme oproep naar vrijwilligers
Voel jij Je geroepen om een handje toe te steken als persoonlijke begeleider van een ‘anderskind’, of te helpen in de keuken of achter de bar, of achteraf bij het opruimen van de zaal laat ons dat zeker weten op info@smiletome.be of met een telefoontje naar 0498 69 89 96.
Vrijwilligers zijn verzekerd tijdens het evenement.”

Smile to Me! in een notendop
Nathalie Rahoens & Carine Singele, twee mama’s van ‘anderskinderen’, sloegen in 2012 de handen in elkaar en richtten de ‘vzw Smile to me!’ op. Samen met een gedreven vrijwilligersteam organiseert Smile to me! sindsdien jaarlijks deze onvergetelijke dag voor een vijftigtal ‘anderskinderen’.

Anders en toch net zoals broer & zus
‘Anderskinderen’ – kinderen & Jongeren met zware fysische en mentale beperkingen – zijn net zoals hun broers en zussen dol op feestjes. Jammer genoeg wordt bij de organisatie van feestjes weinig of geen rekening gehouden met hun beperkingen, waardoor zij niet kunnen deelnemen.

Gedragen door gedreven vrijwilligers & vrijgevige sponsors
Daarom organiseert het team van Smile to me! Jaar-na-jaar een dag boordevol activiteiten voor ‘anderskinderen’. Op deze dag krijgt het Smile to me!- team extra steun van familie, vrienden en vooral een grote financiële en materiële steun van sponsors.

De dag van hun leven. Zeg nu zelf, niets is mooier. Meer info: www.smiletome.be info@smiletome.be

%d bloggers liken dit: