SINT-PIETERS-LEEUW: – Vrijdagmarkt vanaf 12 augustus 2022 terug op oude locatie aan de Rink tussen 15 en 19 uur.

Marktkramers hebben tijdens een tussentijdse evaluatie aangegeven dat zij terug willen naar de oude locatie voor de vrijdagmarkt. Aanvankelijk zou de locatie eind september geëvalueerd worden bij marktkramers, bezoekers, lokale handelaars en andere betrokkenen, maar omdat een overgrote meerderheid van onze marktkramers nu al overtuigd is dat de markt langs de Rink een veel betere optie is, werd de beslissing reeds genomen. Vanaf vrijdag 12 augustus 2022 zal de Vrijdagmarkt dus opnieuw doorgaan op de vroegere locatie langsheen de Rink.

Marleen De Kegel, schepen van Markten : “Als de meerderheid van de marktkramers zelf tijdens de tussentijdse evaluatie aangeven dat ze terug willen naar de oude locatie, dan willen we gehoor geven aan hun mening. Zij zijn tenslotte de eerste betrokkenen. Als zij de oude locatie na enkele maanden test als de betere locatie ervaren, dan willen we daarnaar ook echt luisteren.”

Jan Desmeth, burgemeester : “Sommige zaken moet je uittesten om echt te weten wat de effecten en ervaringen zijn. Daarom hadden we – in samenspraak met de marktkramers – beslist de nieuwe locatie eerst uit te testen gedurende een 5-tal maanden. Circa 80 % van de marktkramers gaf aan de oude locatie te verkiezen, op basis van hun ervaringen van de afgelopen maanden. Zij gaven aan dat het onder de kerktoren gezelliger was en de zichtbaarheid voor passanten groter was, hetgeen voor hen dus de doorslag gaf.

1 comment

  1. Blijkbaar heeft de scheppenen meer hoor voor de handelaars dan voor de buurtbewoners!!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: