SINT-PIETERS-LEEUW: – De 38e editie van de Leeuwerikloop zal herinnerd blijven als één van de heetste ooit. 32,5°C gaf de thermometer in de schaduw aan, hierdoor besliste de organisatoren van joggingclub Leeuwerik om de lange afstand van 11,2km te schrappen zodat de zo’n 200 opgedaagde deelnemers al joggend of wandelend deelnamen aan de 5,5km.

Dirk Mollaert: “Na twee jaren van Corona mag het weer en nu is het vandaag extra warm. Daarom hebben we extra water voorzien onderweg en ook bij de inschrijving hebben we een extra flesje water voorzien zodat iedereen voor de start nog wat extra kan drinken. We hebben ook de lange afstand afgelast. De 11,2km hebben we moeten aflassen omdat het te warm is. De meeste mensen opteren ook vandaag voor de korte afstand te doen verscheidene gaan hem ook wandelen. We denken aan ieder zijn gezondheid dus ik denk dat dit de slimste beslissing is. Maar het kan doorgaan na twee jaar!

Voor de start werd iedereen nog eens goed op de gevaren van de hitte gewezen en dan konden ze beginnen aan hun tocht langsheen het natuurgebied de Oude Zuun.
Ook de jeugd en G-sporters waren present voor de 400 en 800 meter.

Het laden van onderstaande foto-diashow kan even duren door het groot aantal foto’s:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Top 3 van de 5,5Km
1) Camermans, Luka 2004 0:18:59,1
2) Moureau, Sam 1982 0:20:36,1
3) Cosyns, Michael 1984 0:20:42,7
Jogging Kinderen – 400m
1) El Hachimi, Nora
2) Slachmulders, Gilles
3) Devoghel, Christian
Jogging Kinderen – 800m
1) De Backer, Siebe
2) Blommaert, Tibo
3) Sablon, Mil

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: