SINT-PIETERS-LEEUW: – De regelgeving van sociale huurwoningen is de voorbije jaren erg complex geworden. De sociale huisvestingmaatschappij Woonpunt Zennevallei is gespecialiseerd om sociale woningen op een correcte wijze te verhuren en het beheer ervan op te volgen.

Ook het OCMW van Sint Pieters Leeuw bezit enkele woningen die het verhuurt als sociale huurwoning. Omwille van de complexiteit van het beheer van de woningen wenst het gemeentebestuur het administratief en technisch beheer van die woningen over te dragen aan de sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei.
Dit principe werd goedgekeurd op de gemeenteraadszitting (eigenlijk in het onderdeel “Raad voor Maatschappelijk welzijn”) van donderdag 19 mei 2022.

Brahim Harfaoui, schepen van woon- en grondbeleid: “Door deze overdracht blijft gegarandeerd dat er geen enkele van de huidige OCMW huurwoningen verloren gaat voor sociaal beleid. Wij zijn ervan overtuigd dat deze overdracht het beheer ten goede komt, waar ook de huurder de vruchten van zal plukken.

%d bloggers liken dit: