SINT-PIETERS-LEEUW: – Zondagmorgen heeft het Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw in zijn traditioneel praatcafé het Vic Feytons Erediploma 2021 uitgereikt aan cultuurmanager Hugo De Greef.

 

In zijn dankwoord vertelde Hugo De Greef dat hij momenteel met de gemeentebesturen van Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Beersel werkt aan een project om cultuurinitiatieven op een hoger niveau in de Zennevallei te lanceren.

Frederik Delaplace, CEO van de VRT, met een familiale partnerlink met de gemeente, vertelde onder andere dat de VRT de komende jaren vooral wil inzetten op het bereiken van de min-35-jarigen. Zij kennen de VRT wel, maar niet via de gekende kanalen. De omroep zou zijn opdracht missen indien hij zulke grote groep niet vol kan bereiken. Dit vereist nieuwe digitale wegen en heeft bij gelijke financiële middelen onvermijdelijk ook gevolgen op het klassieke aanbod via de lineaire zenders.

Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens ging vooral dieper in op de sterke noden waarmee jonge mensen werden geconfronteerd tijdens de coronapandemie. Lang werden ze niet gehoord, laat staan beluisterd, en zelfs in een latere fase werd zeer weinig ingespeeld op de problemen die de lock downs en de beperkte bubbels creëerden in hun sociaal contact. Op die leeftijd is dit schadelijk in de sociale en psychologische ontwikkeling van de tiener. Haar dienst kreeg tot een kwart meer vragen en verzuchtingen te verwerken dan voorgaande jaren, vaak ook gelinkt aan de gezinssituatie waarin ze nu meer ‘gevangen’ zaten.

Zelden was het zo stil in een café, de mondige sprekers schonken het publiek een waaier aan rijke informatie.

%d bloggers liken dit: