VLEZENBEEK: – Dit weekend kan je tijdens de “Toer de Geuze” brouwerij Lindemans bezoeken en mee hun 200ste verjaardag vieren. Je kan er oa. je eigen Oude Geuze bottelen en op fles steken. Nu de coronapandemie voorbij is komen vele mensen naar het Pajottenland afgezakt en stonden vanmorgen, al voor aanvang, vele bierliefhebbers voor de poort. Ook heel wat buitenlanders zijn op de afspraak.

Dirk Lindemans: “Voor 10 uur waren de mensen hier aan het aanschuiven, ’t is eigenlijk zot. We hebben hoge verwachtingen voor vandaag en morgen. We vieren onze 200ste verjaardag dus hebben we voor extra animatie gezorgd. Je kan je eigen geuze bottelen, een Lindemans postkaart drukken,… Een magier, danseressen, een dragqueen zelf alles in de stijl van de belle époque, een beetje onze huisstijl. Dat zijn we nu ook aan het afbeelden op een muur van de brouwerij waar kunstenaar ‘Eres’, Koen Deweerdt, een grote luchtballon op schildert dit weekend en dit ook in de belle époque stijl. De bedoeling van die luchtballon is de lucht hé, voor ons als brouwerij heel belangrijk voor de spontane gisting. We zijn afhankelijk van de micro flora, van de Pajotse lucht eigenlijk.
Door de coronapandemie is het van 2019 geleden dat er een echte Toer de Geuze was. Dus we zijn blij dat de mensen er terug naar uitkijken en dat er ook weer veel buitelandse bier-toeristen op de afspraak zijn.”

200 jaar brouwerij Lindemans
Op dit ogenblik staat met de neven Dirk en Geert Lindemans de zesde generatie aan de roerstok. Als eerbetoon aan de echtgenote van de toenmalige eigenaar van de hoeve-brouwerij, beslisten ze een speciale blend te maken, die de naam ‘Oude Gueuze Anniversary Blend 2022 Cuvée Francisca’ meekreeg.
Hiervan werden 25.000 flessen van 75vl afgevuld.

Achteraf kan je als bezoeker van de Toer de Geuze zoals gewoonlijk nog rijkelijk nagenieten van hun verfrissende lambiekbieren, gins en cocktails. Aan de art-nouveau-bar bijvoorbeeld, die ze speciaal voor Toer de Geuze hebben opgesteld.

Je kan de brouwerij dit weekend bezoeken: vandaag nog tot 19 uur en zondag 1 mei: 10u – 17u

Zie ook onze artikels:
16/02/2022 – Brouwerij Lindemans viert dubbel eeuwfeest en stelt nieuwe productiesite in Ruisbroek voor
20/04/2022 – Lindemans stelt unieke jubileumblend voor naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de brouwerij

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Toer de Geuze 2022
Een tweejaarlijks evenement van HORAL (Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren) waarbij de lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen, gelegen in het hartje van het Pajottenland en de Zennevallei, hun deuren openzetten voor het grote publiek. Ze laten je binnen in hun eigenzinnige lambiekwereld. Meer info http://www.horal.be

%d bloggers liken dit: