SINT-PIETERS-LEEUW: – De lagere scholen in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw zoeken taalbuddy’s. Dat zijn vrijwilligers die anderstalige leerlingen in de lagere school ondersteunen met focus op Nederlands leren. De taalbuddy’s nemen op die manier wat druk weg bij leerkrachten en bieden de leerlingen een veilige omgeving aan om onze taal te oefenen.

Extra ondersteuning voor taalnoden
Het taalbuddyproject is het resultaat van een samenwerking tussen de lokale besturen, de scholen en Schoolmakers, de organisatie die ook initiatieven als ‘Leerbuddy Vlaanderen’ en ‘Zomerscholen’ ondersteunt. In een lerend netwerk werd er gezocht naar extra ondersteuning voor de almaar groter wordende taalnoden in het onderwijs waar de (zorg)leerkrachten niet langer alleen aan tegemoet kunnen komen. Het doel van het taalbuddyproject is om extra ondersteuning te bieden op school, zodat alle leerlingen kunnen aansluiten bij het lesgebeuren.

Wil jij je aanmelden als taalbuddy?
Spreek en schrijf je zelf vlot Nederlands en heb je een paar uur per week tijd vrij? Dan kan je je aanmelden via onderstaande links.
Dat kan online via: www.sint-pieters-leeuw.be/taalbuddy
Of neem contact op via mail of telefoon: integratie@sint-pieters-leeuw.be of 02 371 03 51

%d bloggers liken dit: