VLAANDEREN / REGIO: – In totaal zullen de komende maanden 59 lokale radio-omroeporganisaties (waaronder Stadsradio Halle – Radio Victoria – Radio Rand ) via DAB+ te beluisteren zijn, daarvoor worden de krachten per provincie en in Brussel gebundeld.
Het gaat om diverse proefprojecten, op termijn wil Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, dat de lokale radio’s ook een definitieve plaats krijgen op DAB+. “In Vlaanderen hebben we een heel groot en rijk aanbod van lokale radio’s. Ook zij moeten de mogelijkheid krijgen om aanwezig te zijn op de platformen van de toekomst”, aldus Dalle.

DAB+ is één van de nieuwe manieren van radio luisteren en staat voor Digital Audio Broadcasting. DAB+ is dus digitale radio via de ether en is de opvolger van FM. Vanaf 1 januari 2023 zal in principe elke nieuwe radio een digitale ontvanger hebben.

Deze primeur geeft een serieuze digitale impuls aan de lokale zenders. Al iets meer dan 30 Vlaamse radiozenders zijn vandaag te beluisteren op DAB+, daar komen nu per provincie tussen de 8 à 15 lokale zenders bij. Met de ervaringen die er in het komende jaar worden opgedaan, wil minister Dalle schrijven aan een ambitieus toekomstverhaal voor de lokale zenders in Vlaanderen en Brussel:

Wanneer je ziet hoe gepassioneerd lokale radiomakers zijn in heel Vlaanderen en Brussel, kan je alleen maar vaststellen: radio zit in ons bloed. Net daarom vind ik het heel erg belangrijk dat ook kleinere, lokale radio’s meestappen in het nieuwe digitale verhaal. De luisteraar wordt alvast verwend met een groter aanbod lokaal,” aldus minister Dalle.

Provincie Vlaams-Brabant: TVV Sound Project BV (zendlocaties Brussel en Leuven)
Samenwerking tussen 8 lokale radio-omroeporganisaties: BRUZZ – Stadsradio Halle – Radio Demerstad – Stadsradio Tienen – Radio Victoria – Radio Moetoen – Radio Rand – Radio Scorpio

%d bloggers liken dit: