VLEZENBEEK: – fanfare wordt muziekvereniging De Ware Eendracht Vlezenbeek.

De fanfare van Vlezenbeek werd opgericht in 1872 en bestaat dit jaar 150 jaar. 2022 wordt aldus een jubileumjaar voor onze vereniging. Naar aanleiding van dit feestjaar wordt onze vereniging van een nieuwe naam voorzien. Voortaan gaan wij als ‘Muziekvereniging De Ware Eendracht Vlezenbeek’ door het leven.
Na eerst 50 jaar als Fanfare de Ware Eendracht Vlezenbeek door het leven te zijn gegaan, en de daarop volgende 100 jaar als Koninklijke Fanfare de Ware Eendracht Vlezenbeek, was het geschikte moment voor een actuelere naam aangebroken.”

Waarom deze naamswijziging ?
De traditie wordt eer aangedaan door het behoud van “De Ware Eendracht” in de nieuwe naam. Wij vinden het ook belangrijk dat er blijft verwezen worden naar ons dorp, waar 150 jaar muziektraditie werd gemaakt, Vlezenbeek.
Het begrip fanfare dekte echter sinds enkele jaren de lading niet meer. Een fanfare is immers een muziekensemble met enkel koperblazers (trompetten, bugels, hoorns, trombones,…).
Sinds enkele jaren verwelkomt onze vereniging ook andere instrumenten, houtblazers zoals dwarsfluiten en klarinetten.
Wij willen dus een open muziekensemble zijn waar de nadruk ligt op mensen samenbrengen om samen muziek te leren en te musiceren. Naast de “fanfare” huisvest onze vereniging ook een muziekopleiding, een jeugdband en een gelegenheidsorkest, ook wel gekend onder de benaming “blaaskapel”.
Dit alles vindt u terug in de nieuwe naam voor onze jonge vereniging: Muziekvereniging de Ware Eendracht Vlezenbeek.”

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder