SINT-PIETERS-LEEUW: – Tijdens dat de kermis aan de Rink opgesteld staat verhuist de wekelijkse markt naar de Pastorijstraat. Vrijdag was de eerste keer. Dit dient voor de gemeente tevens als test om deze locatie uit te proberen in het kader van het project ‘leefbare Rink’(n.v.d.r. zie ons artikel van 14/6/21). Samen met de dienst markten en mobiliteit wordt er na deze twee test weken geëvalueerd of deze plek in de loop van 2022 de definitieve plek kan worden voor de wekelijkse vrijdagmarkt.

De gemeente wil  in 2022 de vrijdagmarkt aan de Rink verplaatsen naar de Pastorijstraat vanaf het gemeentehuis (parking blijft bereikbaar) tot net voor de huidige bibliotheek. Je zal dus rond de kerk kunnen rijden. Enkel en alleen op vrijdag zal de passage van de rotonde aan het gemeentehuis richting Pauwke afgesloten zijn van 12.30 tot 20 uur. Hierdoor komen de parkeerplaatsen op de huidige plaats van de markt opnieuw vrij voor kort-parkeren (blauwe zone 2 uur).

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: