VLEZENBEEK : – De kogel is door de kerk: vanaf de zomer van 2022 baat VZW De Poel een poelcafé uit in het oud gemeentehuis van Vlezenbeek.
Een poelcafé is een café dat wordt uitgebaat door mensen met een beperking, begeleid door mensen van VZW De Poel.

Voor de zomer deed het gemeentebestuur een open oproep voor de uitbating van een eetcafé in Vlezenbeek.
Het moest een ontmoetingsplaats worden die bijdraagt tot het lokale gemeenschapsleven voor iedere Leeuwenaar, een plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten.

Het poelcafé dat wordt uitgebaat door mensen met een beperking zorgt dan ook perfect dat de voorwaarde om te werken aan sociale inclusie wordt ingewilligd.
Isabel Van Obergen, directeur VZW De Poel: “De Poel wil van bij de start samenwerken met diverse doelgroepen en partners. Zo wordt het café een leuke plek voor iedereen!”

Herwig Smeets, schepen van Welzijn, OCMW en sociale zaken: “Ik wens VZW De Poel alle voorspoed toe in de succesvolle uitbouw van hun activiteiten in dit zeer karaktervolle en unieke gebouw. Bovendien hoop ik dat het mensen zal inspireren: niet alleen om er iets te nuttigen of even halt te houden, maar dat het ook een gunstig effect moge hebben op onze algemene activiteitsgraad. Dat er nu werk voor de boeg ligt, om de corona-factuur te betalen, is maar al te duidelijk. Door de lancering van het Poelcafé maken we het mogelijk dat ook mensen met een beperking hierin hun steentje kunnen bijdragen. Van een stichtend voorbeeld gesproken!

Eerder werd de buitenkant van het mooie – inmiddels beschermde – gebouw volledig opgewaardeerd. De gevel en het dak werden opgeknapt en ook de klok en de windhaan werden in ere hersteld.
In het voorjaar van 2022 zal de binnenkant worden gerenoveerd en ingericht.
Tegen de zomer van 2022 kunnen we er met z’n allen terecht voor een frisse pint en een kleine maaltijd. De effectieve openingsdatum wordt later bekend gemaakt.

%d bloggers liken dit: