SINT-PIETERS-LEEUW: – Ook jij kunt iemand zijn leven redden. Dagelijks hebben mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Na een ongeval, bevalling of operatie bijvoorbeeld. Ben je tussen 18 en 65 jaar en in goede gezondheid aarzel niet om bloedgever te worden!

Vrijdag 22 oktober 2021 van 17:30tot 20:00
Zaal Merselborre, Schaliestraat 2
Woensdag 27 oktober 2021 van 18:00 tot 20:00
WZC Sint- Antonius, Jules Sermonstraat 17

Maak altijd een afspraak via www.rodekruis.be/geefvoorelkaar
Een afspraak maken kan ook via het gratis nummer 0800 777 00.
Bloed geven is een klein gebaar dat een wereld van verschil kan maken voor iemand anders.

Grote zorgen om te lage bloedvoorraad
Rode Kruis-Vlaanderen maakt zich grote zorgen over de huidige stand van de bloedvoorraad. Het voorraadniveau om ziekenhuizen vlot te kunnen beleveren met bloedproducten en dus mensenlevens te redden staat veel te laag. De organisatie roept Vlamingen op om bloed te komen geven in één van haar donorcentra of tijdens één van de talrijke lokale bloedinzamelingen.

De voorraad voor alle bloedgroepen staat laag maar vooral de bloedgroepen A-positief, A-negatief, O-positief en O-negatief baart zorgen. Dat ook O-negatief, de “universele” bloedgroep die aan iedereen mag gegeven worden ongeacht de bloedgroep van de ontvanger, op een laag peil staat is alarmerend.

%d bloggers liken dit: