REGIO: – Sta op maandag 11 oktober 2021 om 10 uur, 10 minuten recht!
Die oproep komt van de ergonomievereniging VerV en het Vlaams Instituut Gezond Leven. Beide organisaties vragen mensen met een zittend beroep om op 11 oktober om 10 uur te ‘wisselwerken’. Dat is: het zitten even onderbreken om de benen te strekken. Da’s gezond, goed voor je concentratie én energiepeil. En het kan overal: op kantoor of thuis terwijl je telewerkt.

Deze ’10-10-10’-campagne komt niet toevallig nu: oktober is de maand van de ergonomie. Meer rechtstaan tijdens het werken: doe je mee? Maak dus een foto van hoe je wisselwerkt, deel die op sociale media met #wisselwerken en wie weet win je een Steppie van Health2Work!

Een kleine moeite met bewezen effecten:
• Je verbrandt meer vetten en calorieën
• Je beschermt je lichaam tegen hart- en vaatziekten en diabetes
• Je versterkt je spieren, waardoor de kans op rugklachten verkleint
• Je energiepeil gaat de lucht in

%d bloggers liken dit: