VLEZENBEEK: – Bij Van Laethem op de Postweg 20 in Vlezenbeek zijn ze continue bezig met het onderzoeken welke nieuwe soorten ee kunnen toevoegen aan hun Belgische assortiment speciale kruiden, eetbare bloemen en mini groenten uit eigen serre.
Enkele van deze nieuwe soorten zijn bv de pequino ,kaasjeskruidbloem en voor het eerst op de Belgische markt echte Belgische gember.

John Van Laethem: “Volledig geteeld in ons eigen teeltbedrijf te Vlezenbeek zonder ook maar enige vorm van pesticiden of gewasbescherming te gebruiken en gecertificeerd volgens de global gap standaarden en dit als eerste in België.
Bij  Van Laethem  ervaren wij dit project als een bevestiging van de vooruitstrevende visie binnen het bedrijf teneinde onze positie in de markt te bestendigen. Gember is altijd al een van de lievelingsproducten van onszelf geweest  en vandaar de keuze voor dit project.

Wij hebben een verse jonge gember kunnen ontwikkelen die verfijnd pittig is van smaak zonder grote vezels. De ideale gember dus om te verwerken in exotische gerechten. Ook het blad van de gember kunnen we op deze manier vers in plaats van diepgevroren op de markt brengen.
Deze Gember is superieur in zijn verfijnde smaak tegenover de gember uit verre landen. We zorgen hiermee tevens dat onze ecologische voetafdruk verkleind. Iets waar wij als bedrijf steeds de nodige aandacht aan besteden. Of het project op grotere schaal rendabel is dat is nog zeer de vraag doch wij concentreren ons met dit product vooral op een niche markt.”

%d bloggers liken dit: