SINT-PIETERS-LEEUW: – Het kon en het mocht weer, coronaproof straattheaterfestival StraPatZen. Op voorhand waren zo’n 750 tickets verkocht en aan de kassa vandaag werden er ook nog eens 250 verkocht. Vanaf 16 uur kon men dan in het colomapark genieten van circus, trapeze, jongleren, acrobatie, verwondering, humor, spektakel,… kortom een gevarieerde mix straattheater tot hevige regenbuien het feest kwam verstoren.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Burgemeester Jan Desmeth: “ Het werd een Strapatzen editie met nog enkele coronamaatregelen. Met controle aan de drie ingangen. We hadden ook nog enkele sneltesten achter de hand voor de mensen waar toch iets fout gelopen was en ik heb gezien dat er toch nog wat sneltesten gebeurd zijn. Ik ben daar wel blij mee want dat wil zeggen dat we die mensen niet hebben moeten terugsturen en dat iedereen die binnen wou op een veilige manier toch wel binnen kon. Het was wel wat onwennig voor heel wat mensen, veel mensen zeiden van oei we mogen terug dichter bij elkaar komen. Het is dus een overgangs editie waar we die coronamaatregelen voor een eerste keer even achter ons mogen laten in een beperkte omgeving. Het is even wennen.”

Burgemeester Jan Desmeth: “ Het was eigenlijk voorzien dat het vandaag heel goed weer ging zijn. Dat is ook zo geweest van 16 tot 18u30 dan was het leuk vertoeven in het Colomadomein, dan is het beginnen een beetje te regenen, dat ging nog maar een uurtje later is het feller beginnen te regenen en zijn de mensen onder de tenten gekropen en zijn er een aantal artiesten die hebben moeten afzeggen omdat het anders te gevaarlijk werd om hun act uit te voeren.

Kate & Pasi’s (FI) van de hand-to-hand acrobatische show: “We hebben door de regen onze show ingekort tot 10 minuten met wat we nog op een veilige manier konden uitvoeren. We vonden het jammer voor het opgekomen publiek dat we niet al ons kunnen konden laten zien door de regen maar kregen van dat zelfde publiek ongelooflijk leuke reacties.

De avondvoorstellingen van Cie La Gallina de Metal, Tea Time Company, spuma Bruma en Yldor Llach,Lumino Artists en Les Fanfarettes hun show werden ook omwille van de felle regen afgelast.

Burgemeester Jan Desmeth: “Deze editie van StraPatZen was een overgangsmaatregel. Volgend jaar hopen we er terug een gratis, open event van te maken zowel in het Colomapark als in het centrum van de gemeente. We kijken er al naar uit!

%d bloggers liken dit: