SINT-PIETERS-LEEUW: – Sint-Pieters-Leeuw is al jarenlang verbroederd met Altenahr, een gemeente met 11.500 inwoners in het Eifelgebied in Duitsland.
Het gebied, dat een verlengde is van onze Belgische Ardennen, werd vorige week zwaar getroffen door het hevige noodweer, net zoals veel inwoners in eigen land.

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw zal ter ondersteuning van de slachtoffers in eigen land, 8.000 euro storten in het noodfonds van het Rode Kruis. Tevens biedt de gemeente logistieke hulp aan Altenahr. Als er één moment is om de verbroedering met deze gemeente te tonen, is het nu. De gemeente verwacht nog een definitieve bevestiging van Frau Cornelia Weigand, burgemeester van Altenahr, maar waarschijnlijk wordt er een noodgenerator gestuurd omdat de hele infrastructuur van elektriciteitsvoorzieningen werd verwoest.

Jan Desmeth, burgemeester: “Deze solidariteitsacties voor de getroffen inwoners in eigen land alsook in onze zustergemeente Altenahr, werden beslist met de steun van alle gemeentelijke fracties. Solidariteit overstijgt immers de grenzen van meerderheid en oppositie, daarvoor wil ik alle fracties hartelijk bedanken.”

Dat Altenahr erg getroffen is door de watersnood getuigt de volgende reportage:

%d bloggers liken dit: