SINT-PIETERS-LEEUW: – Voor het tweede jaar op rij organiseerde Joggingclub Leeuwerik uit Sint-Pieters-Leeuw een ‘virtuele’ editie van haar traditionele Leeuwerikjogging, die door corona deze zomer helaas opnieuw niet kon worden ingericht. Meer dan 230 lopers en wandelaars namen in juni deel aan het alternatieve evenement, dat voor de gelegenheid van Zuun naar het centrum van Leeuw werd verhuisd. Deborah De Geyter, Nancy Vanden Driesch en Bart Verschoren lieten de snelste tijden noteren op het toch wel pittige parcours.


Heel de maand juni konden lopers en wandelaars zich uitleven op een bewegwijzerde omloop met start en aankomst vlak bij het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw. Parcoursbouwers Dirk Mollaert en Christophe De Backer hadden voor deze editie immers een gevarieerd rondje langs landelijke en autoluwe wegen in het centrum van de gemeente uitgetekend. Via een paar pittige hellingen, een aantal uitdagende ‘kasjkes’ en vele honderden meters venijnig ‘vals plat’, passeerden de deelnemers onder andere in de schaduw van de iconische Norkring-zendtoren en langs de historische Sint-Pieterskerk aan de Rink.

Dit jaar konden lopers en wandelaars hun tijd registreren op twee afstanden: 7,5 km (1 rondje) of 15 km (2 rondes). Net zoals bij de vorige editie had Leeuwerik een geschenkpakketje voorzien voor de snelste vrouw en de rapste man op iedere afstand. De 7,5 km bij de dames werd gewonnen door Deborah De Geyter (32’36”), voor Nancy Vanden Driesch (33’37”) en Amber Teugels (33’44”). Vanden Driesch was met een tijd van 1u10’07” dan weer de sterkste op de dubbele afstand. Sofie Leemans (1u24’12”) werd hier tweede, Daisy Billens (1u26’58”) derde.

Bij de heren toonde Bart Verschoren zich de grote ‘slokop’ door beide afstanden op zijn naam te schrijven. Hij kreeg dan ook een XL-prijzenpakket overhandigd. Op de 7,5 km liet Verschoren met een chrono van 26’46” Gaël Van Driessche (27’50”) en Jeroen Vandenborre (28’27”) achter zich. Voor twee rondjes had de DAC-atleet 53’55” nodig, een pak sneller dan (opnieuw) Jeroen Vandenborre (1u00’27”) en Koen Taveirne (1u01’24”).

Over beide afstanden werden in totaal 231 tijden geregistreerd, maar waarschijnlijk hebben nog meer mensen ‘de Leeuwerik-pijltjes gevolgd’ zonder hun deelname officieel door te geven aan de organisatie. “Maakt ook niet echt uit”, klinkt het bij Leeuwerik. “Wij zijn tevreden dat we zoveel sportievelingen alweer een tof evenement in onze mooie gemeente hebben kunnen aanbieden. Wel hopen we van harte dat dit de laatste keer ‘virtueel’ is geweest en dat we al onze loopvrienden in 2022 opnieuw mogen verwelkomen op de échte Leeuwerikjogging. Iedereen mag alvast zaterdag 18 juni noteren in de agenda.”

Volledige uitslag:
http://leeuwerik.telenet.be/Resultsoverallvirtuele2021.pdf

%d bloggers liken dit: