VLAANDEREN / SINT-PIETERS-LEEUW: – Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts trekt 50.000 euro uit voor taalstimulerende activiteiten in Sint-Pieters-Leeuw.
In totaal zullen er in Vlaanderen 55 projecten van start gaan voor een bedrag van twee miljoen euro. “De projecten worden georganiseerd door lokale besturen in samenwerking met tal van lokale partners zoals Panta Rhei Heikruis , Hakuna Matataal, Groep Intro vzw, De Rand vzw Vlaamse Rand, Agentschap Integratie en Inburgering Vlaams-Brabant en vzw PIN Halle. Met ondersteuning vanuit de Vlaamse Regering kunnen we in heel Vlaanderen bijna 40.000 leerlingen bereiken.”

Kinderen uit gezinnen van wie de thuistaal niet het Nederlands is, lopen vaak een verhoogd risico op een hobbelig schoolparcours. Daarom zet de Vlaamse Regering fors in op de kennis van de Nederlandse taal. Ze hebben als doel kinderen en jongeren die thuis weinig of geen Nederlands spreken te helpen om onze Nederlandse taal beter te leren kennen tijdens schoolvakanties of tijdens naschoolse momenten.

%d bloggers liken dit: