SINT-PIETERS-LEEUW: – Jonge uitvinders van Vrije Basisschool Don Bosco in Sint-Pieters-Leeuw testen hun ‘Emoticon machine’ in aanwezigheid van de ontwerper en makers In het kader van MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw, realiseren drie onderwijsniveaus “droommachines” gedurende één school/academiejaar.
1. IDEE: Kinderen lager onderwijs bedenken een droommachine.
– Vrije Basisschool Don Bosco in Sint-Pieters-Leeuw – 5 de leerjaar
2. ONTWERP: Studenten hoger onderwijs ontwikkelen hiervoor een concept.
– Charles Sternotte – 3 de jaar PXL bachelor Elektromechanica en Ruben Le Jeune – 3 de jaar PXL bachelor Lerarenopleiding
3. MACHINE: Leerlingen technisch secundair onderwijs bouwen een werkend prototype van deze droommachine.
–  Technisch Instituut Don Bosco in Halle

MyMachine Vlaanderen is een initiatief dat ondernemingszin, creativiteit, STE(A)M vaardigheden, talentontwikkeling en kruisbestuiving wil stimuleren binnen alle onderwijsniveaus (lager-, hoger-en secundair onderwijs) in een unieke context van projectgebaseerd maakonderwijs.

Meer dan 400 leerlingen uit 20 scholen gingen afgelopen schooljaar samen aan de slag om briljante droommachines én een droomgame te realiseren. Ondanks de COVID-19 situatie zijn alle gemotiveerde teams erin geslaagd om de konden de droommachines tot leven te brengen!

De Emoticon machine van Vrije Basisschool Don Bosco
Stap 1: IDEE (lager onderwijs)
Wij willen een machine die ons helpt om over emoties te praten.
Stap 2: ONTWERP (hoger onderwijs)
Een machine waarbij de kinderen door het kiezen van een emoticon een boodschap krijgen om met de emotie, passend bij de gekozen emoticon, te leren omgaan.
Stap 3: WERKEND PROTOTYPE (technisch secundair onderwijs)
De Emoticon machine is een grote box, vergelijkbaar met een stemhokje. Binnenin kan een leerling een emoticon kiezen en draaien aan het rad tot de pijl de gekozen emoticon aanduidt. Bij elke emoticon hoort een passende boodschap. Die boodschap “leert” de leerling omgaan met deze emotie. Het rad binnenin de box is verbonden met een rad aan de buitenkant. Ook hier is een boodschap verbonden aan de emotie die de leerling heeft gekozen. Zo kunnen de leerlingen aan de buitenkant leren hoe zij kunnen reageren/omgaan met de gekozen emotie.

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: