SINT-PIETERS-LEEUW: – Op de Bergensesteenweg wordt een nieuwe Kringwinkel gebouwd omdat de huidige winkel te klein geworden is. De nieuwe winkel komt naast de huidige, en er worden ook ateliers gebouwd waar de goederen klaargemaakt worden voor verkoop.

De Kringwinkel heeft de afgelopen jaren een enorme groei gekend“, vertelt Ingrid De Roo van de ViTeS-groep waar de Kringwinkel onder valt. “In Sint-Pieters-Leeuw ontvangen wij ieder jaar bijna 70.000 klanten en 10.000 mensen die spullen komen afgeven. Dus, de huidige winkel in Sint-Pieters-Leeuw is uit zijn voegen aan het barsten. We kunnen onze klanten niet meer op een goeie manier ontvangen, en daarom breiden we uit.”

Ateliers
De nieuwe Kringwinkel van Sint-Pieters-Leeuw wordt naast de huidige gebouwd. “Er komt niet alleen een nieuwe winkel, er zullen ook ateliers gebouwd worden waar we huisraad, meubelen, en speelgoed kunnen klaarmaken om verkocht te worden“, zegt De Roo. “En dan komt er een logistiek gedeelte, vanwaar vrachtwagens kunnen vertrekken om spullen op te halen bij klanten.”

Meer jobs
Dit gaat ook zorgen voor nieuwe jobs, zegt Ingrid De Roo: “De Kringwinkel is in de eerste plaats een sociaal tewerkstellingsproject en door de nieuwe winkel kunnen we dubbel zoveel werknemers aantrekken. We hopen dat we kunnen opengaan in het najaar.”

zie ook onze eerder gepubliceerde artikels:
09/03/2020: – De kringloopwinkel heeft plannen om een nieuwe winkel te bouwen in Sint-Pieters-Leeuw
10/12/2020 – bouw nieuwe HUB kringloopwinkel en atelier gestart

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder