SINT-PIETERS-LEEUW: – Aan het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw wappert de regenboogvlag als teken van steunbetuiging en medeleven na het , mogelijke, homofobe geweldincident in Beveren afgelopen weekend.

Begin deze week vernam het gemeentebestuur via de media een geval van homohaat (gaybashing) met dodelijke afloop in Beveren.
Ook Sint-Pieters-Leeuw veroordeelt deze en elke vorm van discriminatie en geweld. Daarom wappert twee weken lang de regenboogvlag aan het gemeentehuis. Ook ons logo zal deze kleuren dragen. Ze zijn het symbool van de LGBTI-gemeenschap (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transseksueel en interseksueel). De gemeente betuigt haar medeleven met de familie en vrienden van David, maar ook met iedereen die ooit het slachtoffer werd van discriminatie op basis van gender of geaardheid.”

Ieder jaar hangt gemeente de regenboogvlag ook uit op 17 mei voor de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT).

Zit je met vragen rond dit onderwerp?
Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.  Hulplijn Lumi biedt specifiek een luisterend oor voor holebi’s en transpersonen: telefonisch, via chat of via tips op lumi.be.

%d bloggers liken dit: