NEGENMANNEKE: – Vlak voor zijn dood was David, het betreurde slachtoffer van mogelijke homohaat (zie artikel VRTnws 8/3/21) , nog aan het werk op het Koning Albertplein in het Negenmanneke.

David was er aan de slag als machinist van de bandenkraan die de teelaarde in de groenzones verspreidde. Zo werd het onbekende slachtoffer, na een daad van zinloos geweld, “onze” kraanman.

Regenboogzebrapad
Om dat zinloos geweld aan te klagen, het niet te vergeten en als steunbetuiging aan de volledige LGBTQI+ gemeenschap, besliste het college van burgemeester en schepenen alvast om een regenboogzebrapad aan te leggen aan datzelfde Koning Albertplein.

Daarnaast besliste het gemeentebestuur om de regenboogvlag 14 dagen lang te laten wapperen aan het gemeentehuis, uit eerbetoon aan David.

Op 17 mei verven 9 basisscholen zitbank met regenboogvlag kleuren
Tot slot zullen in de aanloop naar de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, op 17 mei 2021, alle 9 basisscholen in Sint-Pieters-Leeuw een zitbank krijgen, samen met de verschillende kleuren verf van de regenboogvlag.
Daarmee nodigen we het 5de en 6de leerjaar uit, om samen met hun leerkrachten, op een laagdrempelige manier te praten en duiding te krijgen over het onderwerp.

Jan Desmeth, burgemeester: “We zullen de komende periode contact opnemen met de familie van David. We willen immers rekening houden met hun gevoelens en wensen, eerder dan snel-snel zelf te beslissen. Het voelt plots een beetje aan dat “onze” kraanman het slachtoffer van dit zinloze geweld is geworden.”

Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken: “Bij elke werf hebben we veel respect voor de arbeiders op het terrein, die niet altijd in makkelijke omstandigheden moeten werken. Het feit dat David zijn laatste werkdagen op onze werf in het Negenmanneke doorbracht, voelt nu plots wel heel bizar aan. Het regenboogzebrapad zal een blijvende herinnering zijn aan David.”

Zit je met vragen rond dit onderwerp?
Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.  Hulplijn Lumi biedt specifiek een luisterend oor voor holebi’s en transpersonen: telefonisch, via chat of via tips op lumi.be.

%d bloggers liken dit: