2021-03-09-aankondiging-Earth hour_HerwigSmeets_BrahimHarfaouiSINT-PIETERS-LEEUW: – Op zaterdag 27 maart 2021, de avond voordat de zomertijd ingaat, doet ook Sint-Pieters-Leeuw mee aan ‘Earth hour’ en dooft onze gemeente een deel van de straatverlichting van 19 tot 24 uur.
Earth hour is een internationaal evenement dat bedrijven en huishoudens oproept een uurtje de lichten te doven en elektrische huishoudtoestellen uit te schakelen om zo aandacht te vragen voor de klimaatsverandering.

Brahim Harfaoui, schepen van milieu en afvalbeleid: “Naar jaarlijkse gewoonte doet ook onze gemeente mee aan Earth hour. Maar dit jaar kozen we er niet voor om de lichten te doven in de openbare gebouwen, maar wel de straatverlichting en dit gedurende vijf uur in plaats van het gebruikelijke uurtje. We hopen dan ook dat onze inwoners die avond mee de lichten zullen doven. Door deel te nemen aan deze wereldwijde beweging, willen we laten zien dat de natuur en het klimaat onze blijvende aandacht verdienen en dat we een positief verschil kunnen maken!”

Herwig Smeets, schepen van nutsvoorzieningen: “Door de straatverlichting van een aanzienlijk aantal straten te doven, zijn we ervan overtuigd dit initiatief extra in de schijnwerpers te kunnen zetten. 50 % van de openbare straatverlichting in onze gemeente bestaat op dit moment al uit besparende LED-technologie. Wist je bovendien dat we de verlichting tussen 22 uur en 6 uur voor 50 % doven? En dit elke dag? Zo werkt Sint-Pieters-Leeuw actief mee aan het terugdringen van het elektriciteitsverbruik. Dat is goed voor het klimaat én uw portefeuille! Door de openbare verlichting nu ook nog eens volledig te doven, wensen we het energiebewustzijn van onze inwoners extra aan te scherpen.”

De straatverlichting zal gedoofd worden in volgende straten:
Albert Callebautstraat, Bellestraat, Bezemstraat, Brusselbaan, Eugène Ghijsstraat, Hoogstraat, Impeleer, Jan Baptist Bosmansstraat, Kasteelstraat, L.A. Schockaertstraat, Lotstraat, Oude Brusselbaan, Oudenakenstraat, T’Serclaeslaan, Victor Maloustraat, Victor Nonnemanstraat en Zonneweelde.

De verlichting op de Bergensesteenweg wordt niet gedoofd zodat de veiligheid tijdens de werkzaamheden niet in het gedrang komt.
Het feit dat deze actie 5 uur zal duren, heeft alles te maken met de automatische sturing vanuit Fluvius. We benadrukken hier 5 maal harder mee dat Earth hour belangrijk is.

%d bloggers liken dit: