VLAANDEREN / SINT-PIETERS-LEEUW: – De Vlaamse Regering heeft 12 projecten goedgekeurd die samen 1.344 extra plaatsen realiseren in scholen in de Vlaamse Rand. Het gaat om een investering van ruim € 10 miljoen in de onderwijszones Vilvoorde, Dilbeek en Halle.
Zo gaat er 3.028.266 euro subsidie naar de gloednieuwe eerstegraadsschool die het katholiek onderwijs regio Halle Annuntiaten ( scholengroep Korha) gaat bouwen in Zuun (+300 plaatsen) op de site van ‘t Populierje. (Zie artikel 16/10/20)

Op 25 juni 2020 besliste de gemeenteraad dat de gemeentelijke basisschool ’t Populiertje een volledige nieuwbouw krijgt. De plannen voor de nieuwe basisschool gaan onverminderd verder. Op de site is immers voldoende plaats om beide projecten te verwezenlijken.  De secundaire school zou een middenschool worden. Dit betekent dat er enkel onderwijs in de eerste graad wordt aangeboden. De school zou een capaciteit hebben van 300 leerlingen.

Als we willen investeren in de kwaliteit van ons onderwijs, dan moeten we ook investeren in een kwalitatieve plaats voor élke leerling”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “In de Vlaamse Rand is er een inhaalbeweging nodig in het secundair onderwijs. Deze projecten werden geselecteerd door mensen op het terrein in Vilvoorde, Dilbeek en Halle: ze zijn nuttig én nodig”.

In totaal wordt er deze regeerperiode wel € 360 miljoen geïnvesteerd in specifieke capaciteitsprojecten voor scholen. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe capaciteitsmonitor, die scherp in beeld zal brengen waar de noden nu het hoogst zijn. Op basis van die nieuwe monitor zal er in de periode 2022-2024 zo’n € 180 miljoen geïnvesteerd worden.

%d bloggers liken dit: