2020-06-24-populiertje_05SINT-PIETERS-LEEUW: – Het Heilig Hart College uit Halle vraagt het gemeentebestuur om een optie tot erfpacht. In Sint-Pieters-Leeuw is tot op heden geen enkele middelbare school gevestigd.De site achter de gemeentelijke basisschool ’t Populiertje zou de locatie worden voor de nieuwe middenschool in de gemeente.

Op 25 juni 2020 besliste de gemeenteraad dat de gemeentelijke basisschool ’t Populiertje een volledige nieuwbouw krijgt. De coördinatie van dit project werd reeds toegekend aan Haviland. De plannen voor de nieuwe basisschool gaan onverminderd verder. Op de site is immers voldoende plaats om beide projecten te verwezenlijken. De secundaire school zou een middenschool worden. Dit betekent dat er enkel onderwijs in de eerste graad wordt aangeboden. De school zou een capaciteit hebben van 300 leerlingen.

Schepen van Onderwijs, An Speeckaert: “De bouw van een middenschool in Sint-Pieters-Leeuw zou een enorme verrijking betekenen voor onze gemeente. Op die manier kunnen onze kinderen ook in het eerste en tweede jaar van het secundair dicht bij huis schoollopen. Vanaf het derde jaar, wanneer ze overtuigd zijn van hun studiekeuze, kunnen ze dan hun vleugels uitslaan naar de scholen in de buurt.”

Van alle leerlingen die niet in Halle wonen, maar er wel naar school gaan, is 1 op 3 afkomstig uit Sint-Pieters-Leeuw.

De Korha groep vroeg daarom aan het college van burgemeester en schepenen een optie tot erfpacht op bedoeld terrein goed te keuren.

Schepen van Gebouwen, Gunther Coppens: “Het is verwonderlijk dat een gemeente als Sint-Pieters-Leeuw geen secundaire school heeft terwijl er wel meer dan 1.600 secundaire schoolleerlingen in de gemeente wonen en dus elders een school moeten vinden. Wij zijn dus blij met de vraag van het Heilig Hart en de intentie om een nieuwe secundaire school te willen bouwen. Dit zal niet gebeuren zonder het nodige studiewerk met betrekking tot o.a. Mobiliteit.

Op donderdagavond 15 oktober werd het project voorgesteld tijdens de gemeenteraadscommissie.
Het project zal voor goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad van 29 oktober 2020.

1 comment

  1. Persoonlijk vind ik dit niet logisch, wie gaat zijn kind nu voor 2 jaar naar een school sturen voor nadien te sturen naar een andere school. Voor het kind van 15 jaar is dit niet leuk wat hij gaat verstoten worden in zijn nieuwe school (ze komen toen in een school nadat de 13 en 14 jarigen als samen een band geschept hebben gedurende 2 jaar) en in het jaar dat ze 15 zijn worden ze samengezet met nieuwe studenten. Dit gaat voor veel vremel zorgen op scholen. Aan die leeftijd kan je gemakelijk uitgesloten worden als je er niet bij bent van bij het begin. Bovendien riskeer je als ouder dat er geen plaats is in Halle, want de kinderen die wel 1ste en 2de middelbaar gedaan hebben in die school groeien immers door naar het 3de… Als je een middelbare school zet dan moet je direct de 6 jaren voorzien

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: