2020-07-21-gemeentehuis_Sint-Pieters-Leeuw_COVID-19SINT-PIETERS-LEEUW: – Burgemeester Luc Deconinck heeft ter voorkoming van verdere verspreiding van het Coronavirus COVID-19 een politiebesluit uitgevaardigd met betrekking tot mondmaskerplicht aan scholen en parkings van sportcomplexen op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw.

Zoals bekend stijgt ook in Sint-Pieters-Leeuw het aantal besmettingen zeer sterk.
Het dragen van een mondmasker op druk bezochte plaatsen is daarom essentieel om het risico van een tweede besmettingsgolf zoveel mogelijk te beperken.
Op een aantal druk bezochte plaatsen gold tot op heden nog geen afdwingbare verplichting om een mondmasker te dragen
Als bijkomende preventiemaatregel in de strijd tegen het coronavirus vaardigt burgemeester Luc Deconinck een politiebesluit uit dat de mondmaskerverplichting invoert op volgende druk bezochte plaatsen: de schoolomgevingen en de parkings van de sportcomplexen. De plaatsen waar de mondmaskerplicht geldt en de uren waarop deze van toepassing is zullen ter plaatse aangeduid worden met een bord. Het betreft alle schoolomgevingen en de parkings van Het Wildersprotcomplex en de sporthal Braillard.
Het besluit is onmiddellijk van kracht.

mondmasker verplicht– Aan de schoolomgevingen geldt de mondmasker plicht op schooldagen van 8 tot 9 uur en van 15 tot 16 uur,  op woensdag van 8 tot 9 uur en van 11 tot 13 uur.
– Op de parkings van de sportcomplexen geldt de mondmaskerplicht van maandag tot en met vrijdag van 15 tot 22 uur en op zaterdag en zondag van 9 tot 17 uur.

Het gemeentebestuur dringt er daarnaast nog eens sterk op aan dat de bevolking de basis preventieregels nauwgezet in acht neemt. Alleen op die wijze kan de verspreiding van het COVID19 virus ingedijkt worden.

%d bloggers liken dit: