BELGIË / SINT-PIETERS-LEEUW: – “The wrong place”, dat lied wordt onze Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival.
Hooverphonic, met zangeres Geike Arnaert uit Sint-Pieters-Leeuw, hebben het nummer vanmorgen voorgesteld.

2021-03-04-the-wrong-place“The wrong place” is een nummer dat Alex Callier samen geschreven heeft met de Waalse zangeres Charlotte Foret, winnares van “The voice Belgique” die nu muziek maakt onder de artiestennaam Charles.

Hooverphonic (Alex Callier, Raymond Geerts en Geike Arnaert): “Het is wellicht voor sommigen onder ons een herkenbare situatie: wakker worden in ‘the wrong place’. Dit hoeft hopelijk niet per se te resulteren in een afgehakt hoofd zoals in deze clip. Deze theatrale, donkere humor is eigen aan Hooverphonic. Dat zagen we onder andere ook bij Jackie Cane. Jan Boon creëerde de perfecte clip bij deze ‘scène uit een onbestaande film’. Tarantino meets Tim Burton, een sprookjeswereld die realiteit wordt: visueel helemaal Hooverphonic.

Op 18 en 20 mei vinden de halve finales van het Eurovisiesongfestival plaats in Rotterdam. Daar wordt bepaald of de band met het nummer doorstoot naar de finale, op 22 mei 2021.
Hooverphonic zal optreden in de eerste halve finale, op 18 mei.

Geike en het Eurovisiesongfestival
Toen Alex me sprak over het Eurovisiesongfestival dacht ik: ‘Oeps, juist, dat is er ook… Zoveel internationale aandacht, een groots mediagebeuren met alles erop en eraan, is serieus uit mijn comfortzone. Maar stiekem moet ik toch ook wel toegeven dat ik als negenjarig meisje in de tuin zowel Sandra Kim als Liliane Saint-Pierre imiteerde en dat ik ook gefascineerd was door het Eurovisiesongfestival. Meer zelfs, ik denk dat het festival het zaadje heeft geplant waardoor ik zangeres wou worden.”

Alex en het Eurovisiesongfestival
Als rasechte fan volgt Alex Callier al jarenlang het Eurovisiesongfestival: “Het contrast tussen verschillende culturen, kunst en kitsch, intimistisch en grotesk, cool en camp, maken het festival tot een van de kleurrijkste competities ter wereld. De verschillende gezichten van het festival zorgen ervoor dat heel veel verschillende mensen om heel veel verschillende redenen dit spektakel met veel plezier al jaren volgen. Ik kijk er enorm naar uit het in 2021 voor de eerste keer niet vanuit mijn zetel mee te maken.” (lacht)

Zal het Songfestival wel doorgaan?
In tegenstelling tot vorig jaar zal de liedjeswedstrijd wel degelijk plaatsvinden, ondanks de coronapandemie. Er lagen op voorhand vier scenario’s op tafel.
De organisatoren focussen nu op scenario B: met liveshows uit zaal Ahoy in Rotterdam en deelnemers die hun act live brengen op het podium. Of er ook (beperkt) publiek in de zaal zal mogen, wordt ten laatste midden april bekendgemaakt. Er is ook een uitgebreid hygiëneprotocol. Opvallend daarbij is dat de delegaties in principe in hun hotel moeten blijven, tenzij voor officiële activiteiten.

%d bloggers liken dit: