2021-02-27-industriebrand_nablussenNEGENMANNEKE: – Naar aanleiding van de hevige brand in de Eughène Ghijsstraat voerde een gespecialiseerd bedrijf afgelopen vrijdag asbestmetingen uit op verschillende plaatsen binnen de perimeter van 500 meter. De resultaten van deze metingen waren allemaal geruststellend. De strengste drempel van maximaal 0,01 vezels per cm3 werd nergens overschreden. Het gespecialiseerd bedrijf, Recon, vond geen asbestdeeltjes in Negenmanneke op het openbaar domein.
Ze vonden er wel vlakbij de site, richting het kanaal. De asbestdeeltjes werden door Recon deskundig verwijderd.

Hoe gaat het verder op de site?
De brandweerzone Vlaams-Brabant West heeft de site met het asbestmateriaal regelmatig bevochtigd zodat het asbest zich niet verder in de omgeving verspreidt.
Er werd een burgemeestersbesluit opgesteld en bezorgd aan de eigenaar zodat deze vanaf donderdag 4 maart 2020 start met het sorteren en afvoeren van al het afval op de site door een gespecialiseerd bedrijf. Tevens werd de eigenaar opgelegd om via zijn partner, de firma De Meuter, in afwachting van de afvoerwerken in te staan voor het bevochtigen van de site. De gemeentelijke milieudienst controleert deze werkzaamheden.

1 comment

  1. Dat lijkt logisch, op de fotos zie je dat de wind richting Ruisbroek (sluis) vloog, dus weg van negenmanneke centrum

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: