SINT-PIETERS-LEEUW: – Op maandag 8 februari kleurt het op heel was plaatsen paars als steun voor de Epilepsie Liga.
Ook Sint-Pieters-Leeuw steunt de actie door het gemeentehuis paars te belichten.

2021-02-08-Gemeentehuis_SPL_paars_Epilepsie-Liga (1)
Epilepsie is wereldwijd de meest voorkomende chronische hersenaandoening. In België heeft 1 op 100 mensen epilepsie.
In onze gemeente zou dit dus over ongeveer 350 inwoners gaan. Niet niks! En toch is dit weinig geweten en gekend. Dit komt door het grote taboe dat er nog rond hangt, gevoed door allerlei foute fabels.

De jaarlijkse internationale epilepsiedag – elke 2de maandag van februari – wil daar verandering in brengen. Dit jaar wordt er opgeroepen om zoveel mogelijk gebouwen, standbeelden, enz. paars te verlichten, onder de noemer “Shine a light”. De Epilepsie Liga nam alvast zoveel mogelijk contact op met lokale besturen en (grote en kleine) ondernemingen om hen aan te moedigen deel te nemen; en niet zonder succes! Ook Sint-Pieters-Leeuw wil hen een hart onder de riem steken, met hopelijk als gevolg dat er meer over gesproken kan worden, over wat epilepsie wél en niet is, en welke gevolgen dit kan hebben in het dagelijks leven, zowel fysiek als mentaal; en vaak weinig opvallend voor omstaanders.

Heb je vragen over epilepsie?
Neem dan zeker contact op met de Epilepsie Liga via www.epilepsieliga.be . Meer informatie over International Epilepsy day vind je op www.internationalepilepsyday.org.

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: