2021-01-29-PMB-kit_beschermingsmateriaal-asbest_pakket_gemeente_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf 1 februari 2021 is het verplicht om asbest verpakt aan te leveren op het recyclagepark.
Daarvoor gebruik je verpakkingen die zijn aangepast aan de grootte van de stukken asbest. Denk maar aan dubbele plastic zakken, doorschijnende asbestzakken en/of aangepaste asbestfolie.

Opdat inwoners het asbest op een veilige manier kunnen aanleveren op het recyclagepark, kan je vanaf februari asbest verpakkingsmateriaal kopen bij de milieudienst van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Je kan er terecht voor kleine asbestzakken voor kleinere stukken (€ 0,50 per zak), grote asbestzakken voor 2 a 3 platen (€ 1,25 per zak) en beschermingsmateriaal (1 wegwerpoveral, 1 paar wegwerphandschoenen en een FFP3 masker) aan € 13,50 voor een kit.

Brahim Harfaoui, schepen van Leefmilieu: “Asbest is een zeer schadelijke stof die je terug kan vinden in heel wat bouwmaterialen. Omdat het zo schadelijk is, is het belangrijk voor de veiligheid en de gezondheid van zowel de bezoekers als medewerkers van het recyclagepark, dat het asbestafval correct wordt aangeboden. Met het asbest verpakkings- en beschermingsmateriaal zorgen we alvast dat de aanbieding ervan op een veilige manier kan verlopen.”

Heb je interesse? Neem dan eerst even telefonisch contact op met de milieudienst via T 02 371 63 53.
Alle informatie rond asbest en asbestverpakkingsmateriaal vind je op www.asbestinfo.be

%d bloggers liken dit: