PMD-vuilniszak_Sint-Pieters-LeeuwREGIO: – Vanaf 1/1/2021 werden de sorteerregels van pmd uitgebreid. Vanaf 1 januari mogen alle plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons in de typische blauwe zak worden gesorteerd. Die zak zelf, die verandert nog niet direct. De pmd-zak krijgt weliswaar een update, maar de oude pmd-zakken mag je onbeperkt gebruiken.

Bij de start van het nieuwe jaar kregen we telefoontjes van inwoners die zich afvroegen of ze de pmd-zak wel mochten vullen met alle plastic verpakkingen. Dat is geen probleem, je mag de oude pmd- zakken gebruiken, ondanks dat op de zak zelf de oude sorteerregels staan vermeld”, zegt Inge D’hoe van Intradura. “We begrijpen dat sommige inwoners zich deze vraag stellen. Tegelijk met de uitbreiding van de pmd- zak, werden ook de nieuwe restafval- en gft-zak geïntroduceerd in 17 gemeenten. Vanaf 1 januari vind je enkel nog de nieuwe intercommunale restafval- en gft-zak terug in de winkelrekken, terwijl de pmd- zak nog steeds dezelfde was. De pmd-zak was al een intercommunale zak, die in alle 19 gemeenten reeds dezelfde was, dus die kan verder verkocht en gebruikt worden.

Belangrijk hier is dat alle inwoners van de 17 deelnemende gemeenten nog tot en met 30 juni 2021 zowel de oude als de nieuwe restafval- en gft-zakken kunnen aanbieden. Vanaf 1 juli 2021 worden enkel nog de nieuwe restafval- en gft-zakken opgehaald.

De pmd-zakken krijgen weliswaar een update, maar de oude pmd-zakken blijven onbeperkt geldig. Deze kan je dus ook nog na 30 juni

%d bloggers liken dit: