verkeerslichtenRUISBROEK / DROGENBOS: – Wegen en Verkeer installeerde een volledig nieuwe verkeerslichteninstallatie aan de op- en afrittencomplex “Ruisbroek” (nr. 18) van de Brusselse ring (R0).  Er zijn nu niet alleen meer verkeerslichten, de regeling van de verkeerslichten worden zodanig aangepast dat fietsers voortaan veel minder in conflict komen met het drukke autoverkeer.
De nieuwe situatie zorgt echter voor veel langere files in Ruisbroek.

Meer info over deze werken: https://wegenenverkeer.be/werken/verlengde-stallestraat-veiliger-voor-fietsers

Olivier Huygens, schepen van Mobiliteit en verkeer: “Ik heb opgemerkt dat de werken aan de Verlengde Stallestraat in Drogenbos enorme files veroorzaken in Ruisbroek naar de op- en afritten van de Brusselse ring (R0). Tot grotere ergernis van vele weggebruikers. Een lange file van voor het kanaal op de Ruisbroeksesteenweg en een lange file vanaf het gebouw van het OCMW op de Fabrieksstraat.
Mogelijke oorzaak is de afstelling van de extra verkeerslichten en de synchronisatie tussen de verschillende verkeerspunten. Dit werd niet onmiddellijk met onze dienst mobiliteit afgestemd. We hebben dan ook al gereageerd en gevraagd aan het Agentschap Wegen en Verkeer snel een oplossing te zoeken.
Ons voorstel om de bijkomende verkeerslichten tijdelijk op knipperstand zetten zou in alle geval al veel verhelpen, maar blijkbaar is dit technisch niet mogelijk. Na overleg met AWV verwachten ze de aanpassingen vandaag ten laatste af te werken.

Aangezien er nu nog geen synchronisatie is tussen de verschillende kruispunten, loopt de regeling nog niet zoals het hoort.
Belangrijk te melden is ook dat de extra lichten nu mee in de cyclus zitten en dus ook op rood springen zonder dat er voet- of fietsers zijn. In de definitieve regeling zal dit via drukknoppen zijn, zodat men geen onnodige file creëert als er niemand is.
Ze begrijpen dat de situatie op dit moment vervelend is en hebben dan ook aan de aannemer gevraagd om dit zo snel mogelijk op te lossen. Ze volgen dit verder op en hopen samen met ons op een snelle oplossing.

%d bloggers liken dit: