2019-05-04-1jaar-coderdojo_Sint-Pieters-Leeuw_01
archieffoto

SINT-PIETERS-LEEUW: – Zaterdag 9 januari 2021 gaat CoderDojo Sint-Pieters-Leeuw volledig online; Je kan dus deelnemen van bij jou thuis, achter je eigen PC. Gezien de huidige coronamaatregelen komen we niet fysiek samen.
We gaan het experiment aan met de technologische middelen die we hebben. Doe je mee?

Wat heb je nodig?
Een pc die verbonden is met het internet, met een microfoon (mag gerust die van je computer zijn ) en een camera. Geen speciale dingen dus, dit heb je waarschijnlijk reeds isn huis.
Om samen te kunnen werken, gaan we WEBEX gebruiken. Als je inschrijft sturen we voor de start van deze CoderDojo de link naar de online omgeving die we opgezet hebben! We raden je aan dat je op voorhand even de instellingen van je pc test om te checken of alles in orde is.

Over CoderDojo
CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde “Dojo’s”. Op die Dojo’s leren meisjes en jongens tussen 7 en 18 jaar programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo’s worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: ”Above all: be cool!”.

Gratis inschrijven via: sintpietersleeuw.coderdojobelgium.be

%d bloggers liken dit: