2015-03-06-avondfoto_wzc-sint-antoniusSINT-PIETERS-LEEUW: – In woonzorgcentrum Sint-Antonius hebben verscheidene bewoners positief getest op het coronavirus.

Herman De Vriese, directeur WZC Sint-Antonius: “We zijn er maanden lang in geslaagd door niet te onderkennen inspanningen van personeel en familie’ s om ons WZC corona-vrij te houden. De vaccinatie van de bewoners was zelfs voorzien voor volgende week!
Jammer genoeg kennen we, ondanks onze vrij strikte interne maatregelen ter preventie, sinds eind vorige week een belangrijke uitbraak van Corona in onze beschermde afdeling.
Familie en betrokkenen worden op de hoogte gesteld.
De meeste getroffen bewoners zijn gelukkig assymptomatisch.
We wachten op de resultaten van de testen die gisteren afgenomen zijn om de juiste omvang van de uitbraak te kennen, maar hebben, in overleg met Agentschap Zorg & Gezondheid, reeds een volledige afdeling om gebouwd tot cohorte, waar een team exclusief voor deze afdeling de zorg voor de getroffen bewoners op zich neemt.
We hopen alsnog dat we de uitbraak beperkt kunnen houden.
Vaccinatie wordt nu wellicht uitgesteld.

%d bloggers liken dit: