2020-12-15-hond-aan-de-leibandZENNEVALLEI: – In de politiezone Zennevallei een actie op touw gezet om toezicht te houden op “honden aan de leiband“. Diverse teams vanuit de dienst Wijk werden op pad gestuurd om zowel in Beersel, Halle als Sint-Pieters-Leeuw controle uit te voeren op loslopende honden.
Het overgrote deel van de hondenbaasjes bleken, tot grote tevredenheid van de politie, de regels te respecteren, een kleine minderheid was echter niet in orde en werd geverbaliseerd.

Anneleen Adang, woordvoerder politiezone Zennevallei: “Het ging in totaal om 84 wandelaars die werden aangesproken. 79 van hen, het overgrote deel dus, hadden elk hondenpoepzakjes bij en lieten hun honden netjes aan de leiband lopen. Vijf boetes werden uitgeschreven. Vier GAS-boetes voor niet aangelijnde honden werden opgesteld en één proces-verbaal GAS werd opgesteld voor het niet bijhebben van hondenzakjes.
De volgende dagen en weken zal de lokale politie Zennevallei op diverse plaatsen gelijkaardige acties organiseren. Wie koste wat het kost toch zijn hond los wil laten lopen, kan daarvoor in veel natuurgebieden terecht in daartoe speciaal afgebakende hondenlosloopzones.”

%d bloggers liken dit: