2020-11-09-GeikeSINT-PIETERS-LEEUW: – Hooverphonic heeft een nieuwe zangeres, en dat is een oude bekende: Geike Arnaert (41) uit Sint-Pieters-Leeuw stapt opnieuw in de groep.

Arnaert was tussen 1997 en 2008 al de vaste zangeres van de groep rond Alex Callier en Raymond Geerts. Met haar aan boord is Hooverphonic definitief doorgebroken bij het grote publiek. Exact 20 jaar na de release van hun succesalbum “The Magnificent Tree”, en met het oog op het Songfestival volgend jaar, is de tijd rijp voor een reünie. “We hadden het gevoel dat we dit moesten doen”, aldus Alex Callier.

We zijn elkaar tegengekomen. We zijn beginnen babbelen. We hadden alle drie terug goesting om samen te werken, dus we hadden het gevoel dat we dit moesten doen. Het is nog altijd de core Hooverphonic, die voor heel veel mensen synoniem staat met de band. Zo simpel is het”, verduidelijkt het trio in een persbericht.

Voor Geike voelt de onverwachte terugkeer als thuiskomen: “We wilden samen de twintigste verjaardag van de plaat vieren. Gewoon erover praten, riep al heel veel fijne herinneringen op. Het is een vreemde sensatie. Ik stap er met heel veel plezier terug in. Hoe de fans gaan reageren, weet ik niet. Maar het voelt echt goed voor mezelf. Ik ga opnieuw mijn eigen verhaal leggen in de nummers.

Vanavond om middernacht brengt de groep ‘Mad About You’ nog eens uit, voor de gelegenheid in een nieuw jasje (en een nieuwe toonaard) gestoken.

%d bloggers liken dit: