2016-09-22-enecotour_sint-pieters-leeuw-110SINT-PIETERS-LEEUW: – Zondag 30 augustus 2020 rijdt de wielerwedstrijd “Brussels Cycling Classic” door onze regio. Hierdoor geldt in verschillende straten een parkeerverbod en zal tijdens de doortocht van de renners het verkeer tijdelijk tegengehouden worden.

De wedstrijd gaat nog steeds van start aan het Jubelpark, maar krijgt dit jaar opnieuw een aankomst aan het Atomium. De finish lig ter hoogte van het Belgiëplein, in de schaduw van één van de bekendste Brusselse monumenten. Tussen start en finish wachten het peloton in totaal 10 hellingen. Na de start aan het Jubelpark trekt het peloton richting de golvende Druivenstreek waar na amper 15 km al de eerste hellingen wachten. Daarna steekt het parcours de taalgrens over, op weg naar Henegouwen. Ook hier wachten nog enkele pittige beklimmingen met onder andere de Rue de Ronquières. Na de passage over Waals grondgebied, keert het peloton terug richting Brussel. Op zo’n 40 km van de streep en in volle finale wacht een passage in Beersel met beklimmingen van de Alsemberg, Bruine Put en Menisberg. Helling nummer 10, de Keperenberg in Dilbeek, bevindt zich op 13 kilometer van de streep die dit jaar op het Belgiëplein getrokken wordt.
Meer info: http://brusselscyclingclassic.be/nl/

%d bloggers liken dit: