2020-05-13-De-Lijn_bus_170_coronatijdenSINT-PIETERS-LEEUW: – Schepen van mobiliteit vraagt gebruikers van de Lijn bij heropstart van de scholen aan de gemeente te laten weten welke bussen in deze Coronatijden overvol zitten.

Jan Desmeth, Schepen van mobiliteit: “De afgelopen periode heb ik me bevraagd bij De Lijn over de heropstart van de secundaire scholen op 1 september en hoe men eventueel overvolle bussen zal vermijden in deze corona-tijden.

Zij lieten we weten dat ze de eerste dagen/weken, de situatie van nabij zouden opvolgen en indien nodig extra maatregelen zouden nemen, al dan niet samen met de secundaire scholen, waar ze nauw contact mee onderhouden (zowel de scholen in Halle, Lennik, Dilbeek, Anderlecht,…).

Voorlopig merkt men dat er 30 % minder buzzy passen worden verkocht dan in normale tijden. Het zou er kunnen op wijzen dat studenten voorlopig andere keuzes maken en meer met de fiets naar school zullen gaan of toch meer met de wagen zullen afgezet worden. Het kan natuurlijk ook dat men zijn/haar buzzy pass later koopt.
De situatie opvolgen doet De Lijn via het aantal Mobib-registraties, feedback van hun chauffeurs en effectieve tellingen.

Ook meldingen van reizigers zijn welkom. Jullie mogen deze eventueel mailen naar mobiliteit@sint-pieters-leeuw.be, liefst met het juiste tijdstip, nummer van de lijn en inschatting van de aantallen. We zullen ze zeker doorsturen naar de juiste dienst van De Lijn. “

%d bloggers liken dit: