2018-10-24-provinciehuis_VlaBraVLAAMS-BRABANT: – De provinciegouverneur van Vlaams-Brabant heft het verbod op niet-essentieel gebruik van drinkwater in 42 Vlaams-Brabantse gemeenten op.

Door de regenval en de lagere temperaturen is het drinkwaterverbruik in Vlaams-Brabant drastisch gezakt. Regenwaterputten zijn terug gevuld, waardoor de vraag naar drinkwater terug gezakt is naar normale hoeveelheden. De Watergroep heeft alle reserves aangevuld en de piekcapaciteit is opgetrokken.

Hierdoor is de watersituatie gelukkig genormaliseerd en is er geen reden meer voor het behoud van het verbod op niet-essentieel gebruik van leidingwater”, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte. “De zeer vroege droogte dit jaar en de problemen van eind mei hebben ons meer dan ooit doen inzien hoe kostbaar water is en hoe belangrijk het is er spaarzaam mee om te gaan. Het moet onze gezamenlijke zorg blijven zuinig om te springen met water. Alleen zo kunnen we samen vermijden dat het bevoorradingssysteem opnieuw in de problemen komt”.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder