2020-02-09-omgevallen-boomREGIO: – 46 teams van Brandweerzone Vlaams-Brabant West zijn op de baan voor storm Ciara die door ons land waait. Om 19 uur hadden ze reeds 380 oproepen ontvangen uit de regio voor interventies die ze zo snel als mogelijk trachten te verwerken. Een honderdtal staat in de wachtrij.

In het Colomapark ontwortelden verscheidene bomen, een deel van de Bergensesteenweg viel zonder stroom,  de lichtreclame van café t’ Leeuwke kwam los, schade aan daken,…

• Code oranje is voor heel het land van kracht.
• Rukwinden tot 130 km/uur verwacht voor vannacht.
• Spoorwegmaatschappij NMBS beperkt gezien de duisternis de snelheid van het binnenlandse treinverkeer zondagavond tot 80 km/uur.
• Op vraag van heel wat steden en gemeenten zal Fluvius vannacht de openbare verlichting in heel Vlaanderen laten branden.

Bel of app het noodnummer 112 enkel bij levensbedreigende incidenten met personen in rechtstreeks gevaar.
In andere gevallen gebruik je ons e-loket op de website www.vlaamsbrabantwest.be of bel je 1722 wanneer je geen toegang hebt tot het net.
2020-02-09-storm

UPDATE 22u30: – Brandweerzone Vlaams-Brabant West zit momenteel aan 570 interventies, maar ze hebben de indruk dat het nog niet afgelopen is.
Een honderdtal daarvan staat nog in de wachtrij.
We werken met een veertigtal teams de hele nacht door, maar benadrukken dat we voorrang geven aan dringende tussenkomsten. We behandelen ondertussen ook nog de reguliere oproepen voor brand en ziekenwagen.”

%d bloggers liken dit: