HALLE/ REGIO: – Vijf topillustratoren, Carll Cneut, Sassafras De Bruyn, Lobke Rondelez, Fatinha Ramos en Delphine Frantzen gingen al tekenend aan de slag op reproducties van Bruegel. Het eindresultaat is een tentoonstelling vol nieuwe Bruegels, een creatieve denkoefening in ‘Wat zou Bruegel schilderen als hij vandaag nog steeds in het Pajottenland zou rondlopen?’. De expo loopt nog tot zondag 17 november 2019 in de Paterskerk in Halle en neemt je mee op een treffende, hilarische maar confronterende ontdekkingstocht.


Vijf illustratoren bezochten dit herdenkingsjaar diverse Bruegel-activiteiten in het Pajottenland en de Zennevallei. Daar lieten ze zich op de tekenstoel zakken om net als Bruegel mens, landschap en omgeving te observeren en te interpreteren. Hun indrukken tekenden ze rechtstreeks op reproducties van werken van de oude meester. Telkens stelden ze zich dezelfde vraag: hoe wordt er vandaag naar Bruegel en zijn werk gekeken? Boeren met de nieuwste Adidassen, hippe kamerplanten en een snoer ledverlichting in een zestiende-eeuws decor … Het kan allemaal. De werken worden begeleid door gevatte maar poëtische teksten van Mieke Evenepoel.

De nieuwe Bruegels zijn tot en met 17 november te bewonderen in de Paterskerk in Halle en in 13 vitrines van lokale handelaars. De erfgoedapp zorgt voor een extra dimensie bij deze route. Wanneer je deze app downloadt via de Play Store of App Store, wordt de wandeling begeleid door teksten, liedjes en filmpjes.

In de Paterskerk krijgt ook lokaal teken- en schildertalent een plaats. Hun werk staat aan de voet van de boekentoren van Babel. Deze boekentoren is opgebouwd uit oude boeken die bibliotheekbezoekers uit de hele regio versierden met begroetingen in alle mogelijke talen, dialecten en alfabetten. Kinderen kunnen zich met leuke doe- opdrachten onderdompelen in de wereld van Bruegel.

Expo ‘Bruegel Vertekend’ (gratis)
Openingsuren Paterskerk:
elke woensdag: 14u-18u, elke zaterdag en zondag: 10u-18u;
o extra dagen: donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november: 14u-18u
• Interactieve route door Halle: doorlopend
• Groepsbezoeken met gids (80 euro/max. 25 personen): op afspraak
Een organisatie van Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Regiobib Pajottenland
Zennevallei en Stad Halle

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: