VLEZENBEEK: – Donderdagavond 3 oktober deed Guga Baúl de vijfde try-out voor zijn tournee Studio Guga – Ongehoord in OC de Merselborre in Vlezenbeek.


De stemmenvirtuoos – imitator klinkt voor hem zo goedkoop – brengt in deze show eigen Nederlandstalige nummers met de stem van bekende artiesten, maar muzikaal zijn de songs wel geënt op de typische stijl van die artiest. Met dank aan producer Jean Blaute, want op 8 november verschijnt al die noeste arbeid op een album.

Guga ontvouwde in vlezenbeek zijn plannen voor deze tour met de stemmen van o.m. Jan Peumans, Bart Peeters, Kristof Calvo, Jean-Marie Dedecker, Geert Hoste, Gunther Lamoot, Alex Agnew, Sergio Herman, Gert & James, Charles Michel en Danny Verstraeten. De band, een sterke lading muzikanten, zette vervolgens een eerste lied in; eentje à la Boudewijn de Groot. Daarna volgde Guga’s versie van Raymond van het Groenewoud. Baul zette verder schitterende interpretaties neer van Kommil Foo, Stef Bos, Wannes Van de Velde, Herman Van Veen, Het Zesde Metaal, Mama’s Jasje tot zelfs Frans Bauer én – gedurfd – Clouseau! Een akelig perfecte imitatie was die van Tourist LeMC met een song over Oostende. Als Johannes Faes ooit eens een slechte dag heeft, kan de partner van Tine Embrechts hem ongemerkt vervangen. Eindigen deed de groep met “In balans”, wat zo uit één van de zes Bart Peeters-cd’s zou kunnen komen.
Wat de frontman van Studio Guga er zelf van vond, weet ik niet, maar het publiek verliet zichtbaar tevreden de zaal. En dat zal de komende maanden, van Bilzen tot Oostende, niet anders zijn.
tekst: Ben Braillard
bekijk de programmatie van CC Coloma via volgende link: www.sint-pieters-leeuw.be/cc-coloma

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder