2019-02-17-kruispunt_t-Pauwke_EuropalaanSINT-PIETERS-LEEUW: – op vrijdag 20 september 2019 zal het kruispunt van Pauwke gedeeltelijk worden opengesteld.

Eerder werd aangekondigd dat de einddatum 27 september zou zijn. De aannemer bevestigde inmiddels dat de werken een week vroeger worden beëindigd.

De Europalaan en de J. Depauwstraat zal in beide richtingen opnieuw toegankelijk zijn voor alle weggebruikers.

Jan Desmeth, schepen van Mobiliteit en Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken: “Deze situatie geeft ons de mogelijkheid om vanaf begin oktober het kruispunt met de H. Vanhouchestraat onder handen te nemen, zo kunnen de werken worden afgerond tegen de jaarmarkt op 11 november en worden werken aan het kruispunt tijdens de winterperiode vermeden.
Dit komt niet alleen de doorstroming op het kruispunt maar ook de bereikbaarheid van de scholen via de H. Vanhouchestraat ten goede.

De Lijn liet inmiddels weten dat de bussen van lijn 170 opnieuw hun normale route (langs de J. Depauwstraat en de Europalaan) zullen volgen en dit vanaf zaterdag 21 september.

De werken langs de Pepingensesteenweg vanaf de H. Vanhouchestraat tot iets voorbij de F. Pickéstraat zullen van start gaan na de jaarmarkt. Op dat moment is het kruispunt Pauwke volledig vrij en is de H. Vanhouchestraat opnieuw bereikbaar.

De juiste duurtijd van de laatste fase, die na de jaarmarkt start, wordt bij aanvang van de werken meegedeeld.

%d bloggers liken dit: