2019-08-05-TT-De koninginnen van de KoersSINT-PIETERS-LEEUW: – De koninginnen van de Koers een fototentoonstelling in CC Coloma van 9 tot en met 25 augustus 2019

Johnny Maeschalck, een advocaat gespecialiseerd in sportrecht, gaat op pad met een klein fototoestel (Canon Ixus of PowerShot G7X) en komt omwille van zijn vele relaties en vriendschappen op plaatsen waar andere (prof)fotografen geen toegang hebben.
Voor deze tentoonstelling volgde Johnny een aantal wedstrijden vrouwenwielrennen in de volgwagen van het Doltcini – Van Eyck Women Cycling Team. Van achter de autoruit in de buik van het peloton, de bevoorradingspost, achter de coulissen, in de ploegbus,… Zij laten hem in hun biotoop. Je ziet de meisjeskamers, het aantrekken van shirt en helm, op straat zonder meer, de beha al dan niet zichtbaar. De opmaak. Je voelt de concentratie, de angst, de vertwijfeling. De pijn van het zijn. Harde arbeid, succes en verlies. Emotie. Het (koers)leven zoals het is. Zonder pose, de koers is van ons, de meisjes de coureurs. Zij gaan er vol voor. Al dan niet volgens de instructies in de oortjes. Je volgt de koers, je ruikt het zweet. Eentje zal schitteren. Of niet. Ontgoocheling vormt tranen.Johnny nam foto’s vanuit het hart van het wielermilieu. Het resultaat is dan ook een unieke fototentoonstelling waarin het vrouwenwielrennen en het vrouwenteam centraal staan. Zijn stijl is daarbij ‘Registreren zonder regie. Puur en onversneden’.

Vernissage: vrijdag 9 augustus 2019 om 20 uur.
Tentoonstelling: 10-25 augustus 2019 tijdens het weekend van 14 tot 18 uur. In de week op afspraak.
Locatie: Kasteel Coloma.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder